Mandemie?

 

Mandemie  ? ? ? ?  Een oud Nederlands woord voor paspop. Vroeger werd een paspop ("mie") gemaakt van riet door een "mande"nvlechter.

 

Na vele jaren “naai-hobby”, kwam het idee om zelf een stoffenwinkel op te starten.

In Ieper en omgeving was er geen stoffenwinkel, daar wilden we iets aan veranderen.

Geen klassieke-overvolle-stock-winkel maar een gezellig pand, met mooi uitgestalde rollen.

Een belevenis-winkel, een store, waar het leuk is binnen te komen, op zoek naar iets nieuw, iets leuk, iets zacht, iets mooi. Het moet plezant zijn eens langs te komen.

 In Mandemie vindt U stoffen voor uw dagelijkse outfit en feestkledij. Stoffen met leuke prints voor de kleine kapoen en toffe prints voor iedereen, en ook materiaal voor hobbycreaties.

Er zijn stoffen voor ieders budget, kwaliteitsstoffen voor een klein prijsje, maar ook merkstoffen waar grote couturiers mee werken.

 In ons gamma zijn ook stoffen uit Burda, Knip, Maison Victor en andere modebladen.

Onze stoffencollectie is zeer gevarieerd. Elk seizoen zoeken wij voor u de stoffen zorgvuldig uit. Enkele grote merken stellen 2 maal per jaar hun collectie voor. Wij selecteren  er de mooiste modekleuren en designs uit.

Maar zeker even belangrijk zijn onze zoektochten in Nederland en Duitsland, waar we enkele keren per jaar rechtstreeks inkopen bij de leveranciers ter plaatse. Daar vinden we de grootste keuze mooie stoffen, degelijke kwaliteit en voor een zeer voordelige prijs.

 Voor mij veranderde de “naai-hobby” naar “naai-raad-geven”, de klanten helpen iets mooi te maken, een leuk idee helpen vorm te geven.

De klanten met “naald en draad” begeleiden om  hun nieuwe outfit te realiseren.

Wij hopen onze liefde voor stof, ook aan onze klanten door te geven.

 

Merkstoffen zoals Hilco, Hamurger liebe, zijn in ons assortiment.

 

De Burda en Simplicity patronen zijn steeds uit voorraad te verkrijgen.

 

De klantenkaart geeft 5% na 5 aankopen, voor studenten 10%.